top of page
Jeu de Boules bar in Amersfoort, ideaal voor een gezellig avond met vrienden, familie of collega's

Jeu de Boules bar in Amersfoort

Kom Jeu de Boules spelen op een van de 5 banen

Welkom bij de leukste Jeu de Boules-locatie in Amersfoort! Of je nu een ervaren speler bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige middag met vrienden en familie, bij ons vind je de perfecte mix van spel en gezelligheid.

 

Direct Jeu de Boules reserveren?

 

Boek nu 1 uur Jeu de Boules voor €18,50 en 2 uur Jeu de Boules voor maar €35 (ipv €37).

Naast eten in ons restaurant in Amersfoort en een potje Jeu des Boules is er nog veel meer te doen bij Club Tucan, ontdek het hier

Medium-_DSC2386.jpg

Maandag - Op aanvraag

Dinsdag - Op aanvraag

Woensdag - 16:00 - 23:30

Donderdag - 16:00 - 23:30

Vrijdag - 16:00 - 23:30

Zaterdag - 16:00 - 23:30

Zondag - 16:00 - 23:30

Ruimtevaart 22

3824MX Amersfoort

De sfeer van onze Jeu de Boules bar in Amersfoort

Jeu de Boules in Amersfoort

Jeu de Boules in Amersfoort

Spel voor alle leeftijden

Jeu de Boules, met zijn toegankelijke aard, biedt niet alleen een fantastische speelervaring voor mensen van alle leeftijden maar bevordert ook sociale interactie en vriendschap. Dit spel, waarbij nauwkeurigheid en strategie van belang zijn, nodigt uit tot vriendschappelijke competitie, waarbij het samenzijn en genieten met familie, vrienden, of zelfs nieuwe kennissen centraal staat. Het biedt een unieke kans om in de buitenlucht actief te zijn, vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Jeu de Boules is meer dan een spel; het is een manier om herinneringen te creëren, te lachen en de dagelijkse stress te vergeten.

Toucan aan het lezen en leren over interessante onderwerpen en blogposts van Club Tucan

De Jeu de Boules spelregels en 4 leuke varianten

In deze blog vind je een gedetailleerde uitleg van de spelregels, plus enkele tips om je spel te verbeteren.

Dé Jeu de Boules Bar van Amersfoort

Shared Dining & Jeu de Boules

Ontdek ons unieke 'Shared Dining' concept, waarbij je in goed gezelschap geniet van diverse heerlijke gerechtjes. Het is een culinaire reis waarbij elke gast aan tafel verschillende smaken kan ervaren. Voor slechts €25 per persoon bieden we een volledige 3-gangenervaring die samenzijn en smaakvolle diversiteit viert. Het is een perfecte manier om samen te komen en gezamenlijk te genieten van wat de keuken te bieden heeft.

Beach Bar: de lekkerste cocktails

Bij de Jeu de Boules banen is ook een leuke Beach Bar. Hier kun je heerlijke drankjes en lekkere cocktails krijgen. Het is een fijne plek om te relaxen met een koel drankje na en tijdens het spelen. Kom gezellig langs bij onze Beach Bar in ons restaurant in Amersfoort!

Bedrijfsuitjes

Shared Dining is ideaal als bedrijfsuitje in Amersfoort. Waarbij collega's in een ontspannen sfeer gerechten kunnen delen en proeven. Door het delen bij Shared Dining ontstaat er automatisch een interactie tussen iedereen aan tafel, wat ongemakkelijke stiltes voorkomt en een gezellige en open avond geeft, ideaal voor het team gevoel!

Jeu de Boules als Teamuitje in Amersfoort

Jeu de Boules, met zijn ontspannen spelverloop en tactische diepgang, is een uitstekende keuze voor een teamuitje in Amersfoort. Het spel is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of sportieve vaardigheid, wat het ideaal maakt voor teams die divers zijn. Het samenstellen van teams bij Jeu de Boules stimuleert collega's om met elkaar te communiceren en strategieën te bedenken, wat de teamgeest versterkt.

Andere activiteiten

Naast Jeu de Boules biedt Club Tucan nog veel meer leuke dingen om te doen in Amersfoort. Zo kan je de echte coureur in jezelf naar bovenhalen in een van de Formule 1 Race Simulatoren, of je longen uit je lijf zingen tijdens de leukste karaoke in Amersfoort.

Shuffle Board in Amersfoort is het leuke nieuwe schuifspel

Shuffle: het leuke nieuwe schuifspel

Shuffle is een superleuk spel waarbij je met je handen pucks (kleine schijfjes) over een gladde tafel met zandkorrels schuift. Je probeert ze in een speciaal gebied aan het einde van de tafel te krijgen om punten te scoren. Het is makkelijk te leren, als team te spelen en vol actie, leuk voor iedereen.

Parkeermogelijkheden bij Club Tucan

Parkeer en laad je EV makkelijk: direct genieten zonder parkeerzorgen!

Gratis parkeren bij de Jeu de Boules bar in Amersfoort

Bij Club Tucan, hét restaurant in Amersfoort zijn de parkeermogelijkheden ruim en gemakkelijk. Vanaf de A1 vind je onze locatie eenvoudig. Onze locatie beschikt over een eigen parkeerterrein waar gasten zonder zorgen hun auto kunnen parkeren. Dit betekent dat je direct bij aankomst kunt genieten van het comfort en de gezelligheid die Club Tucan te bieden heeft, zonder je zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek.

Veilig parkeren

Het parkeerterrein ligt achter de ingang van het restaurant. Je loopt eenvoudig bij ons naar binnen, wat het extra handig maakt voor gezinnen met kinderen of voor gasten die minder mobiel zijn. Bovendien zorgt het privé parkeerterrein voor een veilige omgeving, ook in de avonduren.

Bij Club Tucan streven we ernaar om je bezoek of teamuitje in Amersfoort zo aangenaam mogelijk te maken, en daar hoort ook een zorgeloze parkeerervaring bij. Dus kom langs, parkeer je auto met gemak en stap binnen in de wereld van heerlijk eten en leuke activiteiten die Club Tucan te bieden heeft.

Wat zeggen gasten over Jeu de Boules in Amersfoort

"Met het gezin een super leuke zondag gehad. Eerst sportief jeu de boulles gespeeld. Daarna onszelf uitgeleefd in de karaoke bar en toch ook nog even stiekem naar de rooftop geweest om te gamen. Aardige bediening!!"

Chantal

"Heerlijk en gezellig gegeten met mijn vriendinnen!

Wij komen zeker terug."

Madelon

4.5 Rating

Een Teamuitje met Jeu de Boules is een ideale avond uit in Amersfoort

Reserveer je Jeu de Boules baan voor mij €18,50 per uur

Veelgestelde vragen

Hoe reserveer ik een Jeu de Boules baan?

Dat kan eenvoudig door op de Reserveer hier button te klikken om online je Jeu de Boules baan te reserveren. Je kunt ook contact opnemen via info@clubtucan.nl of via 033-4540000

Is er verschil tussen petanque en jeu de boules?

Ja, er is een verschil tussen petanque en jeu de boules, hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt. "Jeu de boules" is de overkoepelende term voor balspelen waarbij het doel is om metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein doelballetje te werpen of te rollen. Petanque is een specifieke variant van jeu de boules die voornamelijk in Frankrijk populair is. Het belangrijkste verschil is dat bij petanque de spelers met beide voeten binnen een kleine cirkel staan en de ballen werpen, terwijl bij andere varianten van jeu de boules, zoals bocce, de spelers mogen uitlopen voordat ze de bal werpen.

Hoe lang duurt een potje jeu de boules?

De duur van een potje jeu de boules kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal spelers, de vaardigheid van de spelers, en de specifieke spelregels die worden gevolgd. Gemiddeld duurt een spel tussen de 30 minuten en 1 uur. In toernooivorm kan een spel sneller verlopen als er met tijdslimieten wordt gewerkt.

Hoe heet het kleine balletje van jeu de boules?

Het kleine balletje bij jeu de boules wordt "but" genoemd, maar staat ook bekend als het "cochonnet". Dit kleine doelballetje is het punt waaromheen het spel zich concentreert, met spelers die proberen hun metalen ballen zo dicht mogelijk bij de but te plaatsen.

Wat valt er onder jeu de boules?

Jeu de boules omvat verschillende balspelen die allemaal het basisprincipe delen van het werpen of rollen van ballen om ze dicht bij een doelballetje te krijgen. Onder jeu de boules vallen verschillende varianten, waaronder: Petanque: De meest bekende variant, vooral populair in Frankrijk, waarbij spelers met beide voeten in een cirkel staan en proberen de ballen dicht bij de but te werpen. Bocce: Een Italiaanse variant van jeu de boules, waarbij spelers mogen lopen voordat ze de bal werpen en het spel vaak op langere banen wordt gespeeld. Boule Lyonnaise: Een dynamischere variant met een aanloop voordat de bal wordt geworpen, populair in bepaalde regio's van Frankrijk. Bowls: Voornamelijk gespeeld in Engeland en andere Commonwealth-landen, waarbij het spel op gras wordt gespeeld en de ballen een bias hebben waardoor ze in een curve rollen. Elke variant heeft zijn eigen specifieke regels en speelstijlen, maar ze delen het gemeenschappelijke doel van precisie en strategie in het plaatsen van de ballen ten opzichte van de but.

Kan jeu de boules binnen worden gespeeld?

Ja, jeu de boules kan ook binnen worden gespeeld, vooral tijdens koudere maanden of in regio's met minder gunstig weer. Voor binnen spelen zijn speciale faciliteiten nodig, zoals een hal met een vlakke, harde ondergrond. Er zijn zelfs speciale indoor jeu de boules-banen beschikbaar in sommige sportcentra of recreatiecomplexen. Deze indoor variant volgt dezelfde basisregels als het traditionele spel, maar het kan zijn dat de speelomstandigheden iets anders aanvoelen door de afwezigheid van elementen zoals wind en zon.

Wat is de beste strategie bij jeu de boules?

De beste strategie bij jeu de boules hangt af van de situatie in het spel en de vaardigheid van de tegenstander. Enkele algemene strategieën zijn: Plaatsing: Probeer je ballen zo dicht mogelijk bij de but te plaatsen, waardoor het voor je tegenstander moeilijker wordt om een betere positie te verkrijgen. Schieten: Als je tegenstander dicht bij de but ligt, kun je proberen hun bal weg te schieten door er direct tegenaan te gooien. Dit vereist precisie en kracht. Verdediging: Plaats je ballen strategisch zodat ze de toegang tot de but blokkeren of het moeilijker maken voor de tegenstander om je ballen weg te schieten. Observatie: Let goed op de techniek en speelstijl van je tegenstander. Soms kan het aanpassen van je eigen strategie op basis van hun zwakke punten of gewoonten in je voordeel werken. Een goede strategie vereist niet alleen technische vaardigheid in het werpen van de ballen, maar ook inzicht in het spel, tactisch denken en het vermogen om je aan te passen aan de omstandigheden en acties van je tegenstander.

bottom of page