top of page
  • Foto van schrijverChris van der Veen

Dagje Amersfoort? Onze tips en aanraders voor de beste beleving

Amersfoort, ook wel bekend als de Keistad, is een bruisende en culturele stad op ongeveer 20 kilometer afstand van Utrecht. Dat betekent dat Amersfoort centraal is gelegen en daardoor geschikt is voor een dagtripje vanuit alle hoeken van Nederland.


Dagje uit in Amersfoort? Dit zijn de leukste dingen om te doen!

In het middeleeuwse centrum kijk je je ogen uit. Historische gebouwen, gezellige pleintjes, smalle straatjes en tal van winkels en cafés wisselen elkaar af. Kortom, op de hoek van elke straat wacht je een verrassing. Bovendien wordt Amersfoort omgeven door natuurgebieden. Kortom, er is in en rond deze stad meer dan genoeg te doen. Wij geven je graag wat tips om het maximale uit je bezoek te halen. 


Wat te doen in Amersfoort

Wanneer je van cultuur en historie houdt, zit je in Amersfoort goed. Tijdens een bezoekje aan de stad mag natuurlijk de Koppelpoort niet ontbreken. Het is een van de mooiste stadspoorten van ons land en is inmiddels al zes eeuwen oud. Ook mooi is het historische Muurhuizen. De schattige woningen geven je het gevoel dat je voor eventjes in een ander tijdperk bent beland. Terrasliefhebbers zitten in Amersfoort ook goed door een grote hoeveelheid terrasjes. En wist je dat Amersfoort ook de geboorteplaats van Piet Mondriaan is? Een mooie gelegenheid om eens een bezoekje te brengen aan het Mondriaan Museum! Bezoek je de stad met kinderen? Dan staat het DierenPark Amersfoort natuurlijk met stip op nummer één!


Leuke activiteiten en uitjes in de omgeving van Amersfoort

Hierboven hebben we al wat leuke activiteiten in en rond Amersfoort voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een meer georganiseerd uitje? Dan ben je bij Club Tucan aan het juiste adres. Bij ons vind je allerlei activiteiten voor jong en oud onder één dak. Denk bijvoorbeeld aan Jeu de Boules, karaoke en Formule 1 race simulatoren. Die veelzijdigheid maakt Club Tucan dé plek voor gezellige dagjes uit met de meest uiteenlopende gezelschappen: met familie, vrienden of collega’s bijvoorbeeld. Op onze website zie je in een oogopslag wat de mogelijkheden en beschikbaarheid zijn en kun je direct de activiteit van je keuze boeken.


Maak je dagje Amersfoort compleet met Shared Dining

Geniet van Shared Dining na een dagje Amersfoort bij Club Tucan

Een dagje Amersfoort wordt pas écht compleet wanneer je voor Shared Dining kiest. Dat is een culinaire belevenis waarbij gezelligheid centraal staat. In plaats van dat je voor één gerecht kiest, delen jij en je tafelgenoten verschillende kleine gerechtjes met elkaar. Dat betekent dat je je kunt laten verrassen door een groot aantal smaken. Deze manier van eten zorgt voor een informele sfeer aan tafel en is voor allerlei gelegenheden geschikt. Bovendien kun je Shared Dining moeiteloos combineren met één of meerdere van de activiteiten die we op locatie aanbieden. Club Tucan weet zo voor een leuke - en lekkere - invulling of afsluiter van een dagje Amersfoort te zorgen.

Comments


bottom of page